művész


Kunszery Gyula

Kunszery Gyula

Szövegíró.

(1906-1973)
Kunszery Gyula Budapesten szerzett magyar-német szakos tanári oklevelet, magyar irodalomból, nyelvészetből és esztétikából doktorált. Költeményei, novellái a húszas évek közepétől jelentek meg. A harmincas években a Nyugat és az Új Idők novellapályázatain díjat nyert. Hitler-ellenes publicisztikai tevékenységet fejtett ki a Magyar…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Szövegíró.

(1906-1973)
Kunszery Gyula Budapesten szerzett magyar-német szakos tanári oklevelet, magyar irodalomból, nyelvészetből és esztétikából doktorált. Költeményei, novellái a húszas évek közepétől jelentek meg. A harmincas években a Nyugat és az Új Idők novellapályázatain díjat nyert. Hitler-ellenes publicisztikai tevékenységet fejtett ki a Magyar Nemzet és a Mai Nap hasábjain, 1945 után újra a Magyar Nemzet munkatársa volt. A hatvanas évek elejétől rendszeresen írt a Magyar Hírlap, Élet és Irodalom, Élet és Tudomány című lapokba és folytatta irodalomtörténeti munkásságát. A bűvös szekrény című mesejátékából Farkas Ferenc vígoperát készített, melyet külföldön is sikerrel játszottak.
A bűvös szekrény

A bűvös szekrény

Magyar Állami Operaház
  • Szövegíró

Ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!