művész


Tamássy  Zdenkó

Tamássy Zdenkó

Született: † 1921–1987

eMeRTon-díjas és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző.

A kifejező hangulatok invenciózus mestere, dallamos, lírai szépségű muzsikája számos rádió-operettben, zenés játékban csendült fel. A játékfilm műfajban Fábri Zoltán Hannibál tanár úr c. filmjének zenei aláfestésével mutatkozott be. 1958-tól dolgozott a Magyar Televízió számára is. Szabó István felkérésére a Mephisto, illetve…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

eMeRTon-díjas és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző.

A kifejező hangulatok invenciózus mestere, dallamos, lírai szépségű muzsikája számos rádió-operettben, zenés játékban csendült fel. A játékfilm műfajban Fábri Zoltán Hannibál tanár úr c. filmjének zenei aláfestésével mutatkozott be. 1958-tól dolgozott a Magyar Televízió számára is. Szabó István felkérésére a Mephisto, illetve a Redl ezredes c. filmekhez komponált kísérőzenét. Ő volt többek között a Régi idők focija, a Szeleburdi család, az Illetlenek, az Ismeri a szandi-mandit? és A palacsintás király című nagy sikerű filmek zeneszerzője is.

Ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!